Pienet kansallisliput 35 cm

10.00

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Valikoimastamme löydät laadukkaat Suomessa valmistetut eri maiden kansallisliput. Tuotteet on valmistettu perinteisesti silkkipainamalla. Materiaalina kudottu polyesterikangas, joka takaa lipulle hyvän kestävyyden.

Lippujen kokoluokitus on määritelty lipputangon pituuden mukaisesti.

Valikoimastamme löydät listauksen mukaiset valtiot. Valitettavasti kaikkia kokoluokkia ei ole tarjolla jokaiselle valtiolle, joten jos et löydä etsimääsi, niin ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme, niin katsotaan voimmeko sinua silti palvella.

Tuotteiden toimitusaika on 2  – 5 päivää.

Tiiviit yhteydet asianomaisten ministeriöiden kanssa varmistavat, että valtioiden liput ovat aina ajan tasalla ja virrallisten ohjeiden mukaisia. Kansallisliput valmistetaan pääsääntöisesti perinteisestä 155 g lippukankaasta (100% polyesteri) joko ompelemalla tai painamalla.

Meillä on varastotuotteina Euroopan ja monien muiden valtioiden kansallisliput ja näiden lippujen kaikki yleisimmät lippukoot. Harvinaisemmat kansallisliput ja koot teemme tilauksesta.

Kansallisliput – liputus ja lippujen arvojärjestys
Liputettaessa useammalla eri kansallislipulla Suomessa toimitaan kansainvälisen liputuskäytännön mukaisesti. Vieraiden maiden lipuilla liputettaessa on varmistettava, että kaikki liput ovat samaa lajia: siis kansallis- eikä esimerkiksi kauppalippuja. Lipuilla ei saa olla suuria kokoeroja, vaikka eri maiden lippujen mittasuhteet kyllä jonkin verran vaihtelevatkin. Tärkeintä on lippujen yläreunan yhtäläinen korkeus.

Kansainvälisessä liputuksessa isäntämaan lippu asetetaan arvokkaimpaan asemaan. Arvokkain paikka on yleensä heraldisesti oikea eli edestä katsottuna vasen puoli.

Lippujen järjestys Suomessa

1. Suomen lippu
2. Muut itsenäisten valtioiden kansallisliput maiden ranskankielisten nimien mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Vieraan valtion lipulle osoitetaan samanlaista arvonantoa kuin omalle lipulle siten, että lipun salkoreunan korkeus on sama kaikilla lipuilla ja lippusalot ovat saman korkuisia. Pohjoismaiden lipuilla voidaan käyttää myös skandinaavisten nimien aakkosjärjestystä. Jos Suomessa järjestetään Pohjoismaiden Neuvoston tilaisuus lippujen arvojärjestys on: Suomi, Tanska, Islanti, Norja, Ruotsi, Ahvenanmaa, Fär-saaret ja Grönlanti sekä viimeisenä mahdollisesti Pohjoismaiden Neuvoston lippu.
3. Liitto- ja osavaltioiden liput, joihin voidaan rinnastaa pohjoismaiden maakunnalliset itsehallintoalueet, esimerkiksi Ahvenanmaa, Färsaaret
4. Kansainvälisten järjestöjen liput, joita ovat esimerkiksi YK:n, Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Kansainvälisen Olympialiikkeen liput.
5. Kansainvälisten alueellisten järjestöjen liput, joita ovat mm. Euroopan unionin ja Pohjoismaiden Neuvoston liput.
6. Heimoliput, esimerkiksi Saamen lippu
7. Valtion hallinnollisten alueiden liput: läänien ja maakuntien liput
8. Valtakunnallisten järjestöjen liput
9. Järjestö- ja yhdistysliput
10. Muut liput, esimerkiksi mainosliput
Samanarvoisten järjestö- tai yrityslippujen arvojärjestys määräytyy perustamisvuoden mukaan siten, että vanhin lippu tai vanhimman järjestön lippu on arvokkaimmassa paikassa.

Pöytälippujen sijoittamisessa on käytettävä omaa päättelyä, sillä kaikenkattavia neuvoja ei voi antaa. Kansainvälisissä kokouksissa kansallisliput sijoitetaan usein asianomaisen maan edustajan kohdalle. Toinen mahdollisuus on sijoittaa pöytäliput erilliselle pöydälle, jolloin voi noudattaa kansainvälistä liputuskäytäntöä.

 

Lisätiedot

Valtiot

Ahvenanmaa, Alankomaat, Armenia, Australia, Azerbaidzhan, Belgia, Bosnia ja Hertsegovina, Britannia, Bulgaria, Egypti, Espanja, Etelä-Korea, Etiopia, EU, Färsaaret, Grönlanti, Indonesia, Intia, Iran, Irlanti, Italia, Itävalta, Jamaika, Japani, Kamerun, Kanada, Kazakstan, Kenia, Kiina, Kreikka, Kroatia, Kuuba, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Madagaskar, Makedonia, Malesia, Mali, Malta, Monaco, Norja, Pohjois-Korea, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, San Marino, Saudi-Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Taiwan, Tanska, Thaimaa, Trinidad ja Tobacco, Tsekki, Tunisia, Turkki, Uganda, Ukraina, Unkari, Uusi-Seelanti, Valko-Venäjä, Venäjä, Viro, Yhdysvallat, YK

Ota yhteyttä

Kuinka voimme auttaa?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.